Bean2bar

 Bean 2 Bar

 

Vår handgjorda bean to bar choklad tillverkas i Kalmar av chokladbönor från hela världen och ekologiskt vitt socker för att få fram så mycket smak som möjligt från kakaobönan. Vi smaksätter inte våra bars i dagsläget då vi vill att chokladen ska speglas av kakaobönans karaktär och egenskaper.

Vi rostar alla bönor i vår specialrost för bästa smak, sorterar för hand och krossar därefter bönorna för att sedan separera nibs från skal. När allt detta är gjort stenmaler vi nibs ihop med socker i 24 timmar. Därefter conchar (har chokladen i rörelse) vi i mellan 24 och 48 timmar för att uppnå en perfekt munkänsla. Kakaobönorna köper vi på olika sätt bland annat direkt från bönder i Ecuador, Peru och Mexico.
Vi köper även från företaget Silva cacao som importerar och jobbar på plats. Silva cacao jobbar med att utbilda bönderna så bönorna får hög kvalitet att bönderna kan få rättvist betalt.

Att tillverka choklad behöver inte vara så komplicerat men innefattar många olika moment och kräver mycket tid och kärlek.